torsdag 11 april 2013

Var dig själv, och var stolt!

 
 

Hur ofta ser vi inte en löpsedel eller en framsida på en tidning med texter som ”Gå ner 8 kilo på 8 veckor”, ”Platt mage på 5 veckor”, ”Maten som ger dig platt mage”? Hela tiden matas vi med dessa budskap. Jag säger INTE att det inte är viktigt med träning och rätt kost, för det är det! Vad jag däremot säger är att det är ganska tröttsamt att hela tiden bli matad med sådant. ”Nu är det dags att fixa kroppen inför beach 2013” – för VEM är det vi ska fixa kroppen? Är det för oss själva eller är det för omgivningen? För det verkar som det hela tiden fokuseras på vad omgivningen tycker och tänker, och så är det säkert ofta i dagens samhälle, tyvärr. Jag önskar att man bara kunde få stopp på det i en handvändning. Att vi istället kan fokusera på varandras insidor.
Tillåt dej att stråla i sommar – vare sej du har något kilo för mycket eller inte! Man måste inte vara perfekt för att få må bra. Så länge du tycker om dej själv, låt andra få tycka vad de vill. Ingen kommer någonsin att vara perfekt i ALLAS ögon. Om vem bestämmer egentligen vad som är perfekt?
Sätt upp dina egna mål och fokusera på dem. Bry dej inte om vad andra har för mål och planer. Alla har inte samma förutsättningar och mål här i livet. Alla kan inte köpa de senaste bikinisarna, de dyra solglasögonen som är inne just nu eller de snyggaste träningskläderna. Tycker du inte om dej själv så lyser det igenom, det spelar det ingen roll om du har dyra träningskläder på dig! Fokusera på det som är VIKTIGT här i livet. Träna och ät rätt för att du vill ha en kropp som klarar av att bli gammal, inte för att någon ska tvinga dig till det – bara för att du ska vara smal och snygg inför bikinisäsongen. Vi måste sluta att mata våra barn och ungdomar med att de måste vara smala och snygga, de måste sminka sig på ett visst sätt och ha vissa kläder. Vad spelar ett vackert utseende för roll om insidan är trasig?
 
Tillåt dej att synda ibland och tillåt dig att njuta av sommaren! Gå inte runt och oroa dig för vad andra tycker om dig. Tiden är alldeles för dyrbar för att slösas bort på sådant!
Ju äldre jag har blivit desto mer har jag lärt att tycka om mig själv. När jag var yngre hittade jag fel på allt; mina fräknar, att jag bara blir röd – aldrig brun, mina lår, mina armar.. listan kan göras lång. Men idag står jag faktiskt ut med, och mer än så. Mina fräknar är charmiga och min bleka hud är trots allt inte fy skam. Jag är den jag är helt enkelt, och jag är nöjd med det. Mina tre tjejer och min sambo älskar mig precis som jag är, vare sig jag är brun eller blek. DET är det som är det viktiga för mig! Och det är DET som jag vill att mina tjejer har med sig i livet. Att de är älskade för att de är som dom är! Dom behöver inte ändra på en endaste sak, var och en av dem är unik och jag hoppas av hela mitt hjärta att de vet om det och alltid kommer att ha det med sig!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar