tisdag 3 maj 2011


Idag vaknade jag vid strax innan 06,30.. och vad ser jag utanför fönstren - det snöar!!! En massa vita flingor som sakta faller ner. I den stunden kände jag bara STOR BESVIKELSE! Snö är ju det sista vi vill ha nu! Tyvärr tycker nog inte vädergudarna samma som mig, för det snöar fortfarande här. Kallt är det åxå, både ute och inne *jättesuck*. Jag hoppas verkligen att detta bara är ett litet bakslag, och att det fina vårvädret snart är tillbaks igen.
Idag på morgonen har vi varit nere i skolan, och tittat när minsta dotterns klass höll i Hela skolan sjunger. Hon och 4 tjejer till mimade och dansade till Eric Saade`s "Popular", och dom var så otroligt duktiga!! Tjejen kom ihåg vartenda litet danssteg och var inte det minsta rädd för att "showa loss" inför alla barn, lärare och föräldrar. Mamma är så STOLT!!


( Mina favoritkrukor. Fick 2 såna efter sambons farmor och jag tycker att dom är SÅ fina! )

Ännu en helg har bara swischat förbi. Innan man hinner blinka så har det redan blivit söndagkväll igen, tiden går så otroligt fort! Helgen bjöd i alla fall på fint väder, och det tackar jag för. Sol och värme från morgon till kväll ~ nice! Lördagen tillbringade vi borta i andra huset, donade och stod i. Det är skönt att se att det händer lite. Jag och minsta dottern hann även med en lång och skön promenad. Hon frågade om alla fåglar som kvittrade, och mamma försökte svara så gott hon kunde. Men jag är verkligen ingen fågelexpert, så vi blev väl inte klokare av det nån utav oss direkt. Alla kryp som rörde sig skulle inspekteras, men DET stod mamma över! Där går gränsen! Mycket går jag med på, men när det kommer till kryp.. Nej tack!
"Men titta mamma, den är ju så fin" sa hon om den ena skalbaggen. Fin!?? Verkligen inte.. snarare läskig! När vi kom hem berättade hon snabbt för pappa om hur rädd mamma hade varit för alla krypen, och pappa skakade som vanligt på huvudet åt mig. Det är möjligt att vissa tycker att man är "löjlig" som är rädd för dom små liven, men då får dom väl tycka det då. Jag ryser hela jag bara genom att tänka på spindlar, myror och skalbaggar! Jag kan inte rå för det, dom är bara hemska!!


I söndags kom lilla mamma och min äldsta bror på besök igen ~ alltid trevligt. Vi tog en runda på fotbollsgolfen igen.. och denna gången ville bollen absolut inte som jag ville. Jag kan lugnt säga att det kom ett och annat fult ord under spelets gång! Men det är i alla fall jättekul att spela det. Nästa gång kommer jag att vinna över dom, det är jag helt säker på.. kanske! Efterår åt vi tacos och satt och pratade. Innan dom for hemåt kollade vi på "Mästarnas mästare". Det programmet gillar jag! Stenmark är ju så imponerande, den mannen tycks vara bra på det mesta. Otroligt duktig är han! Men jag håller ju alla tummar och tår för att det blir Pekka Lindmark som vinner alltihop ~ min stora favorit!


Upptäckte i helgen att liljekonvaljerna blommar nu, dessa underbara blommor! My favourites! Finns det något som luktar godare än just liljekonvalj?! Det tror jag inte! Fast det känns ändå som att det är lite för tidigt att dom redan blommar. Dom ska blomma lagom till skolavslutning tycker jag. Det gjorde dom alltid när jag var liten. Plockade alltid en bukett på morgonen och hade med till fröken på skolavslutningen när jag var liten. Först fick vi ha dom i en liten mugg på bänken, och när det var dags att gå hem lämnade jag dom till fröken.

Nu tänker jag ge mig ut på en promenad.. även om det snöar. Men idag får kameran snällt stanna hemma.
Men innan jag går vill jag ge er ett litet boktips. Jag var tvungen att lägga undan boken med Marian Keys som jag läser just nu, och läsa en annan bok emellan.


"Varför gråter inte Emma" av Emma Jangestig. Fick syn på den på Kvantum i fredags, och var bara tvungen att köpa den och läsa den med en gång. Den handlar om morden på barnen Saga och Max. En väldigt bra bok, men otroligt hemsk och ledsam!! Jag kunde dock inte lägga ifrån mig den. Hur kan man göra något sånt?! Det är helt ofattbart! Det gjorde så ont i mig när jag läste den, men jag ville ändå ta mig igenom den. En fruktansvärd händelse!!!

Helgens bästa; Vädret, liljekonvaljerna och besöket.

Ha en härlig dag allihop!


1 kommentar:

 1. Hej vännen!

  Härliga vårbilder hos dig! :) Här strålar solen idag men det är kyliga vindar och i tre nätter har vi haft frost. Oroar mig för både fruktträd och vår potatis men det är bara att hålla tummarna för att de klarar sig.

  Jag förstår att mammahjärtat höll på att brista av stolthet. :) För visst är vi otroligt stolta över våra fantastiska tjejer? :)

  Vilken härlig helg ni hade! Mysigt! :)

  Du får berätta om boken är bra. Jag vet inte om jag klarar av att läsa den, jag antar att jag skulle gråta från början till slut. Jag blir så berörd av sådana böcker.

  Jag hoppas att snön har försvunnit och ersatts av härligt solsken nu.

  Kram på dig du fina

  SvaraRadera