tisdag 26 juli 2011

Ingen sommar här inte..


Jag undrar just vart sommaren tog vägen nånstans?! Här är den då i alla fall inte. Den senaste veckan nu har det mer eller mindre känts som höst. Det är jag inte redo för ännu!! Dagarna är gråa och ganska kalla och kvällarna är mörka. Känns inte kul att behöva tända lamporna ganska tidigt på kvällen. Jag vill ha mera sommar! Mer sol, mer värme, fler härliga dagar på stranden med barnen. Nåväl, vädret kan man ju inte råda över.. och det är nog lika bra det. Man får istället försöka att ta vara på dagarna även om man inte kan tllbringa dom på stranden. Jag fick ett ryck och satte igång och bakade igår istället. Dom som känner mej vet att jag inte är så himla förtjust i att baka och gör det väldigt sällan. Men igår kändes det alltså som det var dags för en liten bakdag, och jag måste faktiskt erkänna att det var t.o.m. ganska så roligt. Jag är långt ifrån proffs på att baka. Men för min del spelar inte utseendet så stor roll, huvudsaken är ju att det är gott. Bakverken blir inte alltid de snyggaste.. långt ifrån skulle jag vilja säga. Men efter provsmakningen igår kväll fick jag många tummar upp av familjen och fick höra många "åh vad gott". Då var jag nöjd! :)

Dock var jag inte lika nöjd när jag hade penslat bullarna och skulle ta på pärlsocker. Letade i skåper flera gånger.. inget pärlsocker! Så mina annars fina bullar ser ganska trista ut utan sitt pärlsocker, tycker åtminstone jag. Men som sagt, utseendet på dom spelar inte så stor roll - dom blev jättegoda!Sen blev det kärleksmums ( dom blev för övrigt allra godast.. tror jag. Skulle kunnat äta hur många som helst ), vita kärleksmums med en underbart smaskig glasyr, brysselkakor, muffins med dubbelnougat i och kolakakor. Så nu är det fyllt i frysen.. nu väntar jag bara på besöket ;)Jag är ju ( tyvärr ) världens kakmonster.. fikamonster kanske är bättre att kalla mej. Jag har väldigt svårt för att låta bli att provsmaka.. om och om igen ;). Om vi säger som så, jag och barnen hade fullt upp med att provsmaka smetar igår. Smaskigt smaskigt! Just muffinssmet är ju bara såå gott!


Och tro`t eller ej, men jag tänker fortsätta att baka idag. Men idag ska göra det åt min kära lilla mamma. Tänkte överraska henne med lite hembakat på lördag när vi åker hemåt till Falköping. Då blir hon nog glad lilla mamsen. Då åker vi hem över dagen. Meningen var att vi skulle ha kusinträff den dagen, men det verkar som att den blir inställd tyvärr. Det är alltför många som inte kan komma. Det är klart, det är ju sommar ( tror jag.. ) och många är bortresta. Vi får försöka ta det längre fram i höst istället. Men på kvällen är det i alla fall crusin`i Falköping, så då tänkte jag ta och kika på alla underbara bilar en sväng. En dag, när jag har vunnit stora pengar på lotto *hmm*, då ska jag åxå ha en läcker amerikanare och glida runt i!

Nu har jag nedräkning för våran tripp till Norge.. bara några dagar kvar. På måndag sticker vi! Äntligen dags att se Liverpool-matchen ~ jippie!! Men eftersom det är just till Oslo vi ska är det ändå lite blandade känslor. Det är verkligen helt ofattbart det som hände där! Har sett och lyssnat mycket på radio och tv, och det gör verkligen ont i mej att höra när dom intervjuar personer som har varit med om detta hemska.  Hur kan man göra något sådant mot oskyldiga människor??? Helt ofattbart!


Nu ska jag bege mej ut i köket och börja baka vaniljdrömmar.
Hoppas att ni alla får en fortsatt underbar dag! Ta hand om varann och era nära och kära!

Dagens bästa: Theory of a dead man`s nya cd "The truth is.." ~ suveränt bra!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar