fredag 10 augusti 2012

Facebook

Jag är, som så många andra, en användare av Facebook. Kanske inte någon jätteflitig användare, men jag kikar in där lite då och då. Och jag tycker att det är en bra grej. Det är bra att man kan samla sina vänner och bekanta, och ha kontakt med varandra vare sig man bor nära eller långt ifrån varann.
Men ibland kommer jag på mig själv med att skaka på huvudet åt vissa inlägg.
På senaste tiden har jag läst två "Jag ska bli mamma"-inlägg. Och visst, det är väl helt okej att lägga ut så att det blir "offentligt". MEN.. det jag skakar på huvudet åt angående dessa inlägg, är att personernas egna familjer får veta det på detta sättet. Att barn får veta via Facebook, att dom ska få ett nytt syskon. Att en mamma får veta via Facebook att hon ska bli mormor.
JAG tycker personligen att detta är en så pass stor och viktig sak, att man inte berättar det för familjen på det sättet. Vad har hänt med att PRATA med varann? Jag kan inte låta bli att undra.
Samma sak gäller om man blir osams med sambon. Varför ska man lägga ut sånt på Facebook?! Är det kanske för att få medhåll från alla ens vänner? Att man själv inte har gjort något fel, utan att det är helt och hållet sambons fel?!
Nä, vissa saker hör inte hemma där enligt mig.Just för stunden är det OS som gäller här i huset. Just i denna stund kollar jag på handboll samtidigt som jag försöker skriva. Grabbarna är SÅ duktiga!! Hoppas att det går vägen detta!!
Ha en fortsatt härlig fredag!
Kram


1 kommentar:

  1. Det finns många fantastiska sätt att hålla kontakten med nära och kära idag men det gäller att inte förlora omdömet och det som är viktigt i livet. Och hur roligt kommunikation via dator än kan vara slår det aldrig den riktiga varan - kommunikation öga mot öga. I den riktiga världen utanför skärmarna.

    Sköt om dig vännen och ha en riktigt fin helg tillsammans med familjen.♥

    Kram Lotta

    SvaraRadera