tisdag 31 maj 2011

Oplanerad paus


Det blev visst en oplanerad paus med bloggandet. Den senaste tiden har jag inte tillbringat många minuter alls vid datorn. Det finns så mycket annat att göra hela tiden, så datorn hinns inte med riktigt. Jag kan inte påstå att jag har sörjt speciellt mycket för det, men nu börjar det att kännas lite i "blogg-nerven".
Från det att maj månad börjar och fram tills skolan slutar så är det ju alltid fullt upp. Det är så himla mycket på gång hela tiden. En himla rolig, om än lite stressig, tid. Tiden den bara springer iväg.. och pengarna bara flyger iväg. Vart tar det vägen egentligen..?! En del av barnens aktiviteter håller fortfarande på. Snart är det dags för ett välbehövligt uppehåll från allt sånt. Jag tycker i och för sig att det är jättebra att barnen VILL vara med, att dom VILL röra på sig och hålla igång, men det är även skönt att få ett litet sommar-break från alltihop. Att ha dagar där man inte måste passa alla träningstider. Dom senaste två helgerna har varit fyllda med fotboll, fotboll och åter fotboll. Största dottern har spelat match båda lördagarna och både söndagarna. Bredvid planen har vi stått i riktigt regn och rusk ( oturligt nog alla dagarna ) och hejat på, och varit så otroligt STOLTA. Bara i söndags satte hon 5 riktigt snygga mål. Jag tror att det syns på låångt håll hur stolt mamma är!! Denna veckan är matchfri ( om det nu inte blir sjukdomar eller så i andra laget, så hon får hoppa in där ). Vi har fixat i stort sett alla kläder till skolavslutningen, och alla små presenter till lärarna / tränare. Det finns så himla mycket fint just nu, både i klädväg och i presentväg, så vi har tillbringat åtskilliga timmar med att kolla i affärer. Barnen har ansträngt sig för att hitta just det rätta till sina lärare och tränare. Ett riktigt bevis på att dom verkligen tycker om dom. Det går inte att bara ta första bästa bra grej man hittar.. som jag försökte få minsta dottern att göra vid ett tillfälle. Efter ett bra tags traskande på köpcentrat kände jag mest för att åka hem.. men se det gick inte J med på. Jag fick en hel utläggning om att den saken inte riktigt passade hennes fröken. Så det blev till att fortsätta knalla runt. Det var så roligt att titta på henne, hon tittade, kände och klämde, luktade på allt möjligt. Och till slut så hittade hon det perfekta, något som det finns en tanke bakom.


Vi har hunnit med flera besök hos tandläkaren, senast fick A plocka ut sin tandställning. Han tyckte att tänderna också behövde lite sommarlov nu. Så får vi se framåt hösten vad som händer då.
I helgen var det ju Mors dag. Eftersom vi hade matcher inbokade båda dagarna åkte vi inte hem till Falköping alls. Däremot kom min äldste bror och min älskade lilla mamma hit i lördags, så hon blev firad i alla fall av oss. För det är hon verkligen värd - det är alla mammor värda! Jag hade planerat att vi skulle sitta ute på altanen, men eftersom regnet vräkte ner blev det inte så. Det blev istället smörgåstårta inomhus, men det var inte fy skam det heller kan jag säga. Mumsigt värre! På kvällen bänkade vi oss framför tv:n för att se Champion leagues finalen mellan Manchester United och Barcelona. Och till våran lycka vann ju Barcelona. Dom spelar så otroligt fin fotboll!

Nu är det ju snart lite ledighet från jobb och skola. Barnen och sambon är lediga tors-tisdag, så vi kommer att tillbringa mycket tid borta i andra huset. Dessa dagar kommer det även att vara många jippon här ute på köpcentrat, bl.a. så kommer Danny och Sean Banan dit på torsdag. Och jag tror inte jag kommer klara mig undan att behöva göra ett besök där då. Danny är ju helt okej, men Sean Banan.. Nja, om vi säger som så - han är lite för mycket för min smak. I morgon är det även dags för ett besök på logen, då spelar äntligen Lasse Stefanz. Det ser jag verkligen fram emot! Några cider kommer att intas före kan jag erkänna.
Dagens bästa: just nu, precis i denna stund, Martin Stenmarcks suveräna låt - Tonight`s the night. Jag bara älskar den låten just nu! Och Martin är en riktig charmig man!

Ha en underbar dag allihop!

1 kommentar:

 1. Hej vännen!

  Åh, vad härligt att du är tillbaka igen. :) Du har varit saknad under din lilla bloggpaus ska du veta. Men jag förstår precis vad du menar, jag hinner själv inte sitta speciellt mycket vid datorn längre. Speciellt inte nu när jag skriver på min bok. Men sluta blogga vill jag inte göra, då skulle jag sakna det alldeles för mycket. ;)

  Ja, maj månad är verkligen en sådan där galen månad då ALLT tycks hända på enoch samma gång. Galet men roligt!

  Jag hoppas att ni har haft en härlig helg och njutit av lika fint sommarväder som vi? Sköt om dig vännen!

  Stor Kram
  Lotta

  SvaraRadera